اطلاعات پایه

2- شیفت ها

  • تعریف شیفت کاری

عنوان مورد نظر برای شیفت را تایپ کنید. به این شیفت یک رنگ اختصاص بدهید. کد اختصاری شیفت را وارد نمایید. در اینجا می‌توانید با زدن تیک شیفت اداری یک شیفت روزانه تعریف نمایید. در نظر داشته باشید که شیفت‌های اداری در بازه روز انجام می‌شود و تا ساعت دوازده شب پرسنل اجازه تردد در این شیفت را خواهند داشت.

شروع روز و مدت روز:

زمان شروع یک روز و مدت آن را در اینجا تعیین می‌کنید. مثال: در حالت عادی ساعت دوازده شب روز عوض می‌شود و هر روز از ساعت دوازده شب تاریخ یک روز جلو می‌رود. ولی برای تعریف شیفت‌های شب این قاعده جوابگو نخواهد بود چرا که اگر ساعت دوازده شب تاریخ تغییر کند و یک روز جلو برود، تردد قبل از آن روز در خود آن روز نمایش داده می‌شود و تردد فردا صبح در روز بعد. برای اینکه این اتفاق نیفتد و تردد ورود و خروج هر دو در یک روز ثبت شوند، شروع روز و پایان مدت روز را تعیین می‌کنیم. برای مثال برای تعریف شیفت شب که از ساعت بیست و دو تا شش صبح می‌باشد، شروع روز را هیجده و مدت روز را بیست و چهار ساعت تعیین می‌کنیم.

آغاز بازه مجاز تردد:

تردد در بازه تعریف شده مجاز خواهد بود و ترددهای خارج از این بازه در گزارشات محاسبه نخواهند شد. در صورتی که شما بازه مجاز تردد خاصی ندارید می‌توانید این گزینه را خالی بگذارد.

شروع شیفت اول و مدت شیفت اول:

زمان شروع شیفت به معنای زمان شروع کارکرد در شرکت می باشد.

مدت شیفت: بازه‌ ی انتهایی شیفت را تعیین خواهد کرد. برای مثال شیفتی که شروعش هشت و پایانش شانزده می‌باشد، یعنی شروع شیفت 08:00 و مدت شیفت 08:00 تعریف می‌شود.

شما می‌توانید با کلیک روی نوبت دوم، شیفت چند نوبته تعریف کنید. برای مثال فروشگاه هایی که در دو شیفت مجزا کار می‌کنند، هشت تا دوازده، چهارده تا هجده. شروع شیفت اول هشت و مدت شیفت اول چهار ساعت، شروع شیفت دوم چهارده و مدت شیفت دوم هم چهار ساعت تعیین خواهد شد. همچنین شما می‌توانید شیفت سه نوبت و یا بیشتر تعریف کنید. با زدن دکمه حذف نوبت، نوبت تعریف شده را می‌توانید حذف نمایید.

شیفت طولی:

به شیفتی گفته می‌شود که زمان شروع و پایان شیفت اهمیتی نداشته باشد و فقط مقدار حضور مهم است. در واقع برای مثال اگر شیفت طولی تعریف کنیم که هشت ساعت طول آن باشد، پرسنل در این شیفت موظفند مقدار هشت ساعت در شرکت حضور داشته باشند. کارکرد کمتر از این مقدار کسر کار و بیشتر از این مقدار اضافه کار محاسبه خواهد شد.

شروع استراحت اول مدت استراحت اول:
شما می‌توانید بازه شروع و بازه زمان استراحت پرسنل را تعیین کنید. همچنین می‌توانید زمان استراحت دوم و یا سوم برای کارکرد در این شیفت تعیین نمایید.

استراحت شناور:

اگر نیاز به تعریف زمان استراحتی باشد که شروع و پایان زمان استراحت مهم نباشد و فقط مقدار استراحت از کارکرد پرسنل به مقدار بازه ی مشخص شده کم بشود، از این استراحت شناور استفاده می‌کنیم. برای مثال اگر زمان استراحت شناور نیم ساعت تعیین شود از کارکرد پرسنل به این مقدار کسر خواهد شد.

شناوری:

به زمانی گفته می‌شود که پرسنل تا این مدت می‌تواند کسر کار و اضافه کار خود را در شیفت تعریف شده جبران نماید. برای مثال اگر شما تیک شناوری دارد را بزنید و زمان 02:00 را برای شناوری تعریف کنید پرسنل در این شیفت می‌توانند تا دو ساعت کسر کار را با اضافه کار در همان شیفت جبران نمایند. اگر مقدار کسر کار و یا اضافه کار بیش از دو ساعت باشد نهایتا تا دو ساعت جبران کسر و اضافه کار انجام خواهد شد و زمان‌های بیشتر از آن جبران نخواهد شد.

شروع شب کاری مدت شب‌کاری:

کارکرد در بازه‌ی تعریف شده، شب‌کاری محاسبه خواهد شد و در ستون شب‌کاری در گزارشات نمایش داده خواهد شد.

اضافه‌کار اجباری:

در بازه تعریف شده در قسمت اضافه کار اجباری، پرسنل در این شیفت موظف به اضافه‌کاری می‌باشند و در صورت عدم اضافه کاری برایشان کسر کار محاسبه خواهد شد.

 اضافه کار ثابت:

این مقدار به صورت ثابت به ازای هر روز کار کرد در این شیفت به اضافه کار اضافه خواهد شد.

حداکثر مجموع اضافه کار:

حداکثر مقدار مجموع اضافه کار.

حداقل مجموع اضافه کار:

حداقل مقدار اضافه کار اول وقت به علاوه ی اضافه کار آخر وقت.

حداقل اضافه کار اول وقت:

مقدار حداقل اضافه کاری که پرسنل زودتر از شروع شیفت می‌توانند کارکرد داشته باشند و برایشان اضافه کار محاسبه شود.

حداکثر اضافه کار اول وقت:

حداکثر زمانی که پرسنل قبل از شروع شیفت می‌توانند کارکرد داشته باشند و آن مقدار برایشان اضافه کار حساب شود.

حداقل اضافه کار آخر وقت:

حداقل زمان اضافه کاری که پرسنل می‌توانند بعد از پایان شیفت به صورت اضافه کار کارکنند.

حداکثر اضافه کار آخر وقت:

حداکثر زمانی که پرسنل می توانند در پایان شیفت اضافه کار کارکنند.

افزایش کار کرد:

مقدار ثابت مشخص شده را به کار کرد اضافه می‌نماید.

کسری کار کرد:

مقدار ثابت مشخص شده را از کار کرد کسر می‌نماید.

کسر کار مجاز

مقدار مجازی که پرسنل اجازه‌ی کسر کار دارند و تا این مقدار برایشان کسر کار محاسبه نمی‌شود.

کسر کار ثابت:

مقدار تعیین شده در این فیلد به طور ثابت و به ازای هر روز کار کردن در این شیفت این مقدار ثابت به کسر کار پرسنل اضافه می‌شود.

تاخیر مجاز:

مدت زمانی که پرسنل می‌توانند هنگام ورود در شیفت تاخیر داشته باشند و این مدت کسر کار محاسبه نشود.

تعجیل مجاز:

مدت‌زمانی که پرسنل می‌تواند در هنگام خروج طبق شیفت، تعجیل در خروج داشته باشند و این مقدار کسر کار محاسبه نخواهد شد.

کسرکار مشمول غیبت:

کسر کار بیشتر از مقدار تعیین شده، غیبت محسوب خواهد شد. مثال، اگرزمان تعریف شده کسر کار بیشتر از مقدار غیبت شش ساعت تعیین شود، اگر پرسنل در یک روز بیش از این مقدار کسر کار داشته باشد، آن روز غیبت محسوب خواهد شد.