مفاهیم فیلد های حضور غیاب در نرم‌ افزار:

کارکرد موظفی: به مقدار ساعت تعریف شده در شیفت که پرسنل موظف به کارکرد می‌باشند کارکرد موظفی گفته می‌شود.

کارکرد: به مقدار حضور در بازه ی شیفت کارکرد گفته می‌شود.

کسرکار: به کارکرد کمتر از مقدار کارکرد موظفی کسرکار می‌گوییم.

کسر کار می‌تواند انواع مختلف داشته باشد:

کسرکار اول وقت: که به معنای حضور دیرتر از زمان مجاز برای شروع شیفت می‌باشد. برای مثال اگر بازه ی شیفت 8 الی 16 باشد و پرسنل در ساعت 9 صبح ثبت تردد ورود داشته باشد، یک ساعت کسرکار اول وقت برای پرسنل محاسبه می‌گردد. همینطور کسرکار بین وقت و کسرکار آخر وقت. 

کسرکار بین وقت: خروج زودتر از موعد در بازه‌ی شیفت کاری که پرسنل بعد از حضور در شرکت از شرکت خارج شده و دوباره ورود داشته باشد، به آن بازه کسرکار بین وقت و در نهایت اگر پرسنلی خروج زودتر از زمان پایان شیفت داشته باشد، آن زمان کسرکار آخر وقت محاسبه خواهد شد. به جمع این سه کسرکار عنوان کسرکار داده‌ می شود.

اضافه کار آخر وقت: حضور بعد از پایان زمان شیفت کاری اضافه کار آخر وقت نامیده می‌شود و بازه‌ی زمانی انتهای شیفت تا زمان خروج پرسنل، مدت زمان اضافه کار آخر وقت محاسبه می گردد.

اضافه‌کار اجباری: در هنگام تعریف شیفت شما می‌توانید برای پرسنل اضافه‌کار اجباری تعریف کنید. در صورت کارکرد در آن بازه مقدار کارکرد اضافه‌کار محاسبه می‌گردد.

مرخصی ساعتی: بازه ی زمانیکه پرسنل در شرکت حضور ندارند ولی با استفاده از دستگاه و یا ثبت تردد دستی، نوع تردد مرخصی برای پرسنل ثبت شده باشد، بازه‌ زمانی مورد نظر مرخصی ساعتی گفته می‌شود.

مرخصی ساعتی سه نوع دارد: مرخصی ساعتی اول وقت، بین وقت و پایان وقت.

ثبت مرخصی ساعتی اول وقت: اگر پرسنل دیرتر از موعد شروع شیفت، در محل حاضر شود و تردد خود را با نوع مرخصی ثبت نماید، از ابتدای شیفت تا زمان ثبت تردد، مرخصی ساعتی محاسبه می‌گردد. در صورت عدم نیاز به این نوع محاسبه می‌توانید در قسمت قوانین این محاسبه را غیرفعال نمایید.

مرخصی ساعتی بین وقت: اگر پرسنلی با نوع تردد مرخصی از شرکت خارج و سپس دوباره با نوع تردد ورود وارد شرکت شود، این بازه‌ی زمانی مرخصی ساعتی محاسبه خواهد شد.

مرخصی ساعتی آخر وقت: اگر پرسنل با ثبت تردد وضعیت مرخصی از شرکت خارج شوند و تا انتهای شیفت ورودی به شرکت نداشته باشند، بازه‌ی زمانی خروج با نوع تردد مرخصی تا انتهای شیفت، برای پرسنل مرخصی ساعتی محاسبه می‌گردد. در نظر داشته باشید که امکان غیرفعال کردن این گزینه در قسمت قوانین وجود دارد.

اضافه کار اول وقت: به اضافه کار قبل از شروع شیفت کاری اضافه کار اول وقت گفته می‌شود.

مجموع اضافه کار: به جمع اضافه کار اول وقت و اضافه کار آخر وقت، مجموع اضافه‌کار گفته می‌شود.

اضافه کار غیر مجاز: اضافه کاری خارج از بازه‌های حداقل و حداکثر تعیین شده در شیفت‌ها، اضافه‌کار غیرمجاز گفته می‌شود. برای مثال اگر شیفت کاری 8 تا 16 باشد و حداقل اضافه کار آخر وقت، یک دقیقه و حداکثر اضافه‌کار آخر وقت صفر باشد، در این صورت اگر پرسنل بعد از ساعت 16 در شرکت حاضر باشد، مقدار حضور بعداز ساعت 16 اضافه کار غیر مجاز محاسبه می‌شود.

اضافه کار ثابت: به مقدار ثابت اضافه کار که به اضافه کار پرسنل اضافه می‌گردد، اضافه کار ثابت گفته می‌شود. برای تنظیم مقدار اضافه کار ثابت در قسمت شیفت می‌توانید مقدار اضافه کار ثابت را تعیین کنید.

کسرکار ثابت: به مقدار کسر کار که به صورت ثابت در هر شیفت به کسرکار پرسنل اضافه می‌گردد، کسرکار ثابت گفته می شود.

ماموریت ساعتی: ماموریت ساعتی سه نوع دارد:

  1. ورود با نوع تردد ماموریت ساعتی: در صورتی که با نوع ماموریت ساعتی در بازه‌ی بعد از شروع شیفت ثبت گردد، از زمان شروع شیفت تا زمان ثبت تردد ماموریت، ماموریت ساعتی ثبت می‌گردد. برای مثال اگر شیفت پرسنل 8 الی 16 باشد و پرسنل در ساعت 9 صبح با نوع تردد ماموریت وارد سازمان شود، یک ساعت ماموریت ساعتی برای پرسنل محاسبه می‌گردد و زمان کسرکار نیز برای پرسنل محاسبه نمی‌گردد. در صورت نیاز به غیرفعال کردن این حالت شما می‌توانید در قسمت بانک قوانین، این گزینه را در تب ماموریت غیرفعال نمایید.
  2. ماموریت ساعتی بین وقت: اگر پرسنل بعد از حضور و ثبت تردد ورود در شرکت به ماموریت ساعتی بروند و تردد خروج خود را با نوع تردد ماموریت ثبت کنند و در زمان ورود بعد از ماموریت، تردد خود را با نوع تردد ورود ثبت کنند، این بازه‌ی تردد، ماموریت ساعتی محاسبه می‌گردد. برای مثال اگر شیفت پرسنل بین 8 تا 16 باشد و پرسنل در ساعت 8 صبح وارد شرکت شده و سپس با نوع تردد ماموریت در ساعت 10 صبح از شرکت خارج شود و دوباره ساعت 12 به شرکت بازگردد، این بازه‌ی 10 الی 12، دو ساعت ماموریت ساعتی محاسبه خواهد شد.
  3. ماموریت ساعتی آخر وقت: در صورتی که پرسنل قبل از پایان شیفت با نوع تردد ماموریت از شرکت خارج شود، از زمان خروج با تردد ماموریت تا زمان پایان شیفت، ماموریت ساعتی محاسبه می‌گردد. شما می‌توانید این حالت را در قسمت بانک قوانین در تب ماموریت غیر فعال نمایید. مثال: اگر شیفت پرسنل 8 الی 16 باشد و پرسنل در ساعت 15 با ثبت تردد ماموریت از شرکت خارج شود، از ساعت 15 تا 16، یک ساعت ماموریت ساعتی برای پرسنل محاسبه می‌گردد.


جمعه کاری: به کار کرد در روز جمعه جمعه کاری گفته می‌شود. شما می‌توانید این گزینه را در صورت عدم نیاز محاسبه جمعه کاری، در قسمت بانک قوانین غیرفعال نمایید.

تعطیل کاری: به کارکرد در روز تعطیل به جز جمعه تعطیل کاری گفته می‌شود و بازه حضور در شرکت در روز تعطیل در این فیلد نمایش داده می‌شود. شما می‌توانید در قسمت بانک قوانین تعیین کنید که کارکرد در روز جمعه تعطیل کاری محاسبه بشود یا نشود.

شب کاری: به زمان حضور پرسنل در بازه‌ی ثبت شده در قسمت شب‌کاری شیفت، شب کاری گفته می‌شود. برای مثال اگر در شیفت تعریف شده بازه ی شب‌کاری 22 الی 6 صبح فردا باشد، در صورت حضور پرسنل در این بازه مقدار حضور در بازه در اینجا به عنوان شب کاری نمایش داده می‌شود. 

تعداد ایاب و ذهاب: تعداد ایاب و ذهاب بر اساس مقدار تعیین شده در بانک قوانین محاسبه می‌گردد. شما می‌توانید در تب عمومی در قسمت بانک قوانین تعیین کنید که به ازای هر چند ساعت حضور پرسنل یک ایاب و ذهاب پرسنل محاسبه گردد و در ستون تعداد ایاب و ذهاب نمایش داده خواهد شد.

تاخیر سرویس: اگر پرسنل به دلیل تاخیر سرویس دیرتر به شرکت برسند و نوع تردد خود را در دستگاه تاخیر سرویس ثبت نمایند، از زمان شروع شیفت تا ورودشان، زمان تاخیر سرویس نمایش داده خواهد شد و از کارکرد آنها کسر نخواهد شد. برای مثال اگر شروع شیفت 8 و پرسنل با نوع تردد تاخیر سرویس در ساعت 9 صبح وارد شرکت شوند، در ستون تاخیر سرویس یک ساعت نمایش داده می‌شود و این یک ساعت از کارکرد کسر نمی‌گردد.

استراحت: بازه‌ی زمانی تعریف شده استراحت در شیفت می‌باشد که در صورت حضور پرسنل در بازه‌ی تعریف شده زمان استراحت، زمان استراحت در این ستون نمایش داده خواهد شد. شما می‌توانید در قسمت بانک قوانین هم تعاریف استراحت را تغییر داده و بر اساس تردد و یا بدون تردد تعیین نمایید.